Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@10:04:57 GMT

ایران چگونه قطعنامه 598 را پذیرفت؟

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۷۷۴۱۰

ایران چگونه قطعنامه 598 را پذیرفت؟

جواد منصوری، اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گفتگو با  جام جم آنلاین در خصوص پذیرش قطعنامه 598 توسط دولت جمهوری اسلامی مطرح کرد: در سال 1366 در حالی که ایران در وضعیت مناسبی در  جبهه های جنگ تحمیلی قرار داشت، شورای امنیت سازمان ملل برای جلب رضایت ایران قطعنامه ای صادر کرد. در این قطعنامه، نکاتی را پیشنهاد کرد که کما و بیش میتوانست به نفع ایران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مسئولین ایرانی بنا به شرایط جبهه ها و این که این قطعنامه نمیتواند نظر دولت ایران را جلب کند، از پذیرش قطعنامه خودداری کردند. در نتیجه درگیری حدود یک سال ادامه پیدا کرد.
منصوری گفت: در فاصله تصویب قطعنامه تا پذیرش آن، تمامی امکانات پشتیبانی ده ها کشور از عراق علیه جمهوری اسلامی به کار گرفته شد تا این که ایران مجبور به پذیرش قطعنامه باشد. آمریکا تقریبا مستقیما وارد جنگ شد تا علاوه بر سکوهای نفتی، کشتی های نفتکش و تاسیسات دیگر، تهدید جدیدی را وارد کند و آخرین ضربه که سرنگونی هواپیمای مسافربری IR655 بود. آمریکایی ها در واقع خواستند به این طریق بگویند که ما با تمام قدرت پشتیبان عراق هستیم. ضمن این که تعداد دیگری از کشورهای منطقه هم چنین پیامی را دادند.
وی با اشاره به اوضاع جبهه ها در سال 1367، اضافه کرد: به دلیل فشار زیادی که کشور در جبهه ها و همچنین تنگناهای اقتصادی متحمل مشید،  مسئولین به این نتیجه رسیدند که ادامه جنگ، اولا ثابت نمیکند که پیروزی های جدیدی نصیب ایران بشود، ثانیا ممکن است خسارت های بیشتر و غیرقابل جبران و مشکلات سنگینی را متوجه ایران کند. و در یک جمع بندی ایران را به این نتیجه برساند که به مصلحت است که قطعنامه را بپذیرند و به این ترتیب وارد مرحله جدیدی بشوند که علاوه بر حفظ موجودیت نظام جمهوری اسلامی تا جایی که مقدور است، برای دفاع از کشور و همچنین دریافت خسارت ها تلاش کنند.
جواد منصوری با بیان این که در قطعنامه ابتدا آتش بس به عنوان اولین گام مطرح شده بود، افزود: بعد از آن آزادی اسرا و سپس بررسی آغازگر جنگ و در نهایت بازسازی ویرانه های جنگ عنوان شده بود. جمهوری اسلامی اصرار داشت که بند بررسی آغازگر جنگ باید در ابتدا قرار بگیرد و پس از آن بحث آتش بس اجرایی بشود. پس از یک سال جمهوری اسلامی بالاخره رضایت داد که آتش بس را بپذیرد و بررسی آغازگر جنگ پس از آن شروع شود. دو سال پس از بپذیرش هم دبیر کل وقت سازمان ملل، دولت بعثی عراق را رسما آغازگر جنگ اعلام کرد.
 
منصوری عنوان کرد: از لحاظ حقوقی، متجاوز باید خسارات مربوط به جنگ را بپردازد. ولی با توجه به این که دولتهای بزرگ در حمایت از عراق چه در آغاز و چه در ادامه جنگ بودند، شورای امنیت سازمان ملل به طور در اختیار آنها بود. عملا ایران موفق نشد که بتواند خسارت ناشی از جنگ را دریافت کند.
فرمانده سابق سپاه پاسداران در پایان بیان کرد: پیشنهاد یک تاسیس صندوقی برای خسارت های بازسازی مناطق آسیب دیده شد که آن هم به اجرا درنیامد زیرا تحولاتی که بعد از سال 1369 در عراق به وجود آمد و تغییراتی که در سطح منطقه به وجود آمد، باعث شد که حتی بند تاسیس این صندوق نیز عملی نشود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: قطعنامه 598 جواد منصوری دفاع مقدس ایران و عراق جمهوری اسلامی آغازگر جنگ جبهه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۷۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل

سفیر ایران از آزادی پنج صیاد ایرانی بازداشت شده در کشور «سیشل» و بازگشت آنها به کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام حسن علی بخشی سفیر اکردیته جمهوری اسلامی ایران در سیشل، پنج صیاد بلوچ بازداشتی در این کشور آفریقایی آزاد شدند.

سفیر ایران افزود: با پیگیری همه جانبه سفارت، این پنج نفر که سرنشین یک لنچ ماهیگیری بوده‌اند و در دی‌ماه سال گذشته به جرم ورود غیرقانونی به آبهای سیشل دستگیر شدند، آزاد شده و فردا از طریق خطوط شرکت هواپیمایی قطر به میهن اسلامی باز می‌گردند.

سیشل با نام رسمی جمهوری سیشل، کشور جزیره‌ای در خاور قارهٔ آفریقاست که در درون آب‌های اقیانوس هند جای گرفته‌است. سیشل، کوچک‌ترین کشور قاره آفریقا است که پایتخت آن ویکتوریا است.

این کشور، تنها کشور آفریقایی دارای شاخص توسعه انسانی با درجهٔ بسیار بالا می‌باشد. سیشل از مجمع‌الجزایری شامل ۱۱۵ جزیره تشکیل شده‌است که در حدود ۱۵۰۰ کیلومتری قاره آفریقا واقع شده‌اند.

این جزایر در شمال ماداگاسکار قرار گرفته‌اند. سیشل با ۱۰۰٬۰۹۲ نفر جمعیت، یکی از کمترین جمعیت‌ها را در میان کشورهای آفریقا دارد./ ویکیپدیا

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • نیوزویک: مقاومت اسلامی بحرین، جبهه جدید محور مقاومت در جنگ با اسرائیل
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با سفیر ایران در لبنان
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • آمادگی هلال احمر ایران برای کمک به سیل‌زدگان کنیا
  • آمادگی هلال احمر برای کمک به مردم سیل‌زده کنیا
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها