Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه حماسه و مقاومت: خبرگزاری فارس پیش از این در مطالبی از فرماندهان سپاه پاسداران نظیر محسن رضایی (اینجا)، علی شمخانی (اینجا) غلامعلی رشید (اینجا)، عزیز جعفری (اینجا)، محمدجعفر اسدی (اینجا)، احمد غلامپور (اینجا) و حسین علایی (اینجا) به بیان درس‌ها و دستاوردهای جنگ ایران و عراق پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قسمت پیش‌رو به اظهارات محمدجواد ظریف به عنوان یکی از نمایندگان ایران در سازمان ملل در زمان پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از کتاب «نقبی بر درس‌ها و دستاوردهای جنگ» می‌پردازیم:

روایت ظریف از برخوردهای دوگانه با مذاکره!

ظریف با اذعان به ناهماهنگی میان دستگاه دیپلماسی با فرماندهان جنگ و همچنین ضعف دستگاه دیپلماسی در احقاق حقوق ایران در هشت سال دفاع مقدس بیان می‌کند: این گسست‌ها آسیب بسیاری به ما زد و به زیان‌های زیادی منجر شد. از زمان شروع مذاکره درباره قطعنامه ۵۹۸ تا تصویب آن، تقریباً ۶ ماه زمان برد؛ یعنی از دی‌ماه ۱۳۶۵ تا مردادماه ۱۳۶۶. علت این امر، برخوردهای دوگانه با مذاکره بود. از زمان تصویب قطعنامه ۵۹۸ تا پذیرش آن هم باز یک سال زمان برد که علت آن هم برخوردهای دوگانه بود.

تماسی که ولایتی با ظریف در روز یکشنبه گرفت

مطابق دیدگاه ظریف، ایران زودتر می‌توانست قطعنامه را بپذیرد، اما بی‌توجهی مسؤولان وزارت امورخارجه به شرایط جنگ و حضور فیزیکی دشمن در خاک کشور این ادعای او را با چالش روبرو می‌سازد. او می‌گوید: روز یکشنبه، آقای دکتر ولایتی به من زنگ زد و گفت برو نمایندگی و نامه‌ای را که می‌آید، فوری آماده کن و برای دبیرکل بفرست. من به نمایندگی رفتم. در نامه به قطعنامه ۵۹۸ اشاره‌ای نشده بود. فقط نوشته شده بود که ما آتش بس را می‌پذیریم. تا ساعت ۶ بعدازظهر نامه‌‌ای دیگر تهیه کردم و با آن نامه که از تهران آمده بود، برای امضا به آقای محلاتی (در آن موقع سفیر ما بودند) دادم. بعد زنگ زدیم که می‌خواهیم دبیرکل را ببینیم. گفتند دبیرکل در نیویورک نیست. در همین زمان پیام امام را خوانده بودند.

اولین تجربه ظریف در مسیر مذاکره

ظریف خاطرنشان می‌کند: به تهران زنگ زدیم و گفتیم بهتر است تا فردا (دوشنبه) که قرار است شورای امنیت برای صدور قطعنامه ایرباس که ۱۰ روز قبل اتفاق افتاده بود، تشکیل شود، صبر کنیم تا بتوانیم این پذیرش را با صدور قطعنامه ایرباس که قطعنامه خوبی بود، هم‌‌زمان کنیم تا دست کم بتوانیم درباره موضوع ایرباس، امتیازی بگیریم. گفتند نمی‌شود، همین امشب باید نامه را تحویل دهید. آقای محلاتی، سفیر وقت ایران از ساعت ۱۰،۱۱ شب، پشت درب خانه دبیرکل در ماشین نشست تا به محض گرفتن نامه از ایران، آن را تحویل دبیرکل دهد. بالاخره نامه ۲ بعدازظهر رسید و آقای محلاتی هم آن را سریع به دبیرکل وقت سازمان ملل تحویل داد. این اولین تجربه من بود. اصلاً آن روز را یادم نمی‌‌رود.

پاسخ قابل تأمل مسئول شورای امنیت انگلیس به ظریف

او ادامه می‌دهد: فردا صبح داشتم به جلسه شورای امنیت که قرار بود قطعنامه خودمان را صادر کنند، می‌رفتم. هم‌زمان با من مسئول شورای امنیت انگلیس هم داشت وارد می شد. به او گفتم خبر داری ما دیشب قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم. من یک پیشنهاد برای تو دارم. این اتفاقی مهم در روابط ایران و شورای امنیت است. شما هم امروز در پذیرش بحث هواپیمای ایرباس، قطعنامه‌ای صادر کنید که ما بتوانیم این روند را در ایران ادامه دهیم. فکر می‌‌کنید چه پاسخی به من داد؟ گفت اگر شما انتخاب دیگری داشتید، آیا این کار را می‌‌کردید؟ یادم می‌‌آید چند وقت بعد آقای خرازی بر سر موضوع دیگری با سفیر انگلیس صحبت می‌کرد که سفیر انگلیس به انگلیسی گفت: نمی‌دانم چرا این حرف شما روی من خیلی تأثیر نمی‌گذارد؟!

به گزارش فارس، قطعنامه ۵۹۸، هشتمین قطعنامه‌ای بود که ۲۷ تیرماه سال ۱۳۶۶ توسط شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با جنگ ایران و عراق به تصویب رسید. در ابتدای صدور قطعنامه ۵۹۸ به علت نکات مثبتی که در این قطعنامه گنجانده شده بود از سوی جمهوری اسلامی اعلام شد که ایران جای بحث و مذاکره در این قطعنامه می‌بیند و قطعنامه ۵۹۸  را نه رد کرد و نه قبول؛ ولی سرانجام در تاریخ ۲۷ تیر‌ماه سال ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ مورد قبول جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس قطعنامه 598 قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت قطعنامه ای نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۲۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر علوم: دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند هزینه تحصیل‌شان رایگان است

به گزارش خبرآنلاین از فارس، صدها دانشجوی آمریکایی در پی اعتراض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه بازداشت و از دانشگاه اخراج یا تعلیق شدند، معاون وزیر علوم کشورمان از پذیرش دانشجویان آمریکایی اخراجی در دانشگاه‌های ایران خبر می‌دهد.

پلیس آمریکا در روزهای گذشته، صدها دانشجوی معترض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه را بازداشت کرد، روسای دانشگاه هاروارد، ام. آی. تی، پنسیلوانیا و ماساچوست هم به خاطر اینکه در دانشگاه‌های تحت مدیریت‌شان دانشجویان از فلسطین حمایت کردند دادگاهی و عده‌ای از دانشجویان و اساتید اخراج شدند.

دانشگاهیان ایران اعم از دانشجویان، اساتید و مسؤولان در حمایت از هدف دانشجویان آمریکایی در پشتیبانی از مردم غزه و اعتراض به استکبار در تجمعاتی شرکت کردند.

رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور نیز ضمن حمایت از دانشگاهیان معترض آمریکایی، برای پذیرش اخراجی‌ها اعلام آمادگی کردند که این دانشجویان را با همان شرایطی که در کشور خودشان تحصیل می‌کردند پذیرش کرده و تسهیلات و امکانات تحصیل در اختیارشان قرار می‌دهند.

علی خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با بیان اینکه جامعه ایرانی اسلامی به معنای واقعی به محیط علم و عالم اهمیت می‌دهد و حرف‌های ما شعار نیست، می‌گوید که در سال ۱۴۰۱ دانشگاه‌های ما دچار بحران شد ولی هیچ نیروی نظامی داخل دانشگاه نشد و هیچ دانشجویی آسیب ندید اما ببینید در آمریکا چه خبر است.

وی عنوان می‌کند که درب دانشگاه‌های ایرانی به روی تمام افرادی که در دانشگاه‌های آمریکا محروم از تحصیل یا تعلیق شدند، باز است و هزینه تحصیل این دانشجویان رایگان است.

233233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902393

دیگر خبرها

  • معاون وزیر علوم: دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند هزینه تحصیل‌شان رایگان است
  • پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا به صورت رایگان و با تمام امکانات در ایران
  • اعلام آمادگی دانشگاه قم برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • ببینید | جمله خاص پادشاه عربستان درباره غرور ایرانی‌ها به صدام به روایت ظریف
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است